Ne is tagadjuk: az egész Bridget Jones-szal kezdődött. Majd jött a magyar verzió a mi szánk íze szerint: Rácz Zsuzsa és a Terézanyu. Ezt a stílusteremtő hagyományt követi Szécsi Noémi A kismama naplójában, immár továbblépve a manapság oly divatos szingli-lét küszöbén, melyet lássuk be őszintén, egyre inkább kényszeredetten és fanyalogva vállalunk csak fel. A könyv fiatalos lendülettel és igencsak szabad szájjal megírt napló, ahogy címe is sugallja. Egy váratlanul anyai örömök elé néző huszonéves lány mindennapjait mutatja be a kezdeti sokkoló, majd örömteli hírtől egészen a szülés nehéz, de csodás élményéig. Noémi – a már említett 'révbe jutott' szingli – szemén keresztül figyelhetjük a várandós világot 9 hónapon keresztül, rémisztően humoros, helyenként humorba burkoltan rémisztő sztorikkal fűszerezve. 
Nem egy mintafeleség története ez rózsaszín csipkébe burkolva és porcukorral meghintve, hanem a kőkemény magyar valóság kissé ferde tükre, ahol a kismamák néha szeszélyes, gyakran buktatóktól sem mentes valóságában kell dagadt bokával átbotladozni a terhesség amúgy felejthetetlen 9 hónapján. Hiszen ki ne ismerné a tömött villamos, az egyszobás garzon és a hivatali bürokrácia útvesztőit, amelyek bizony a várandós kismamákat sem kímélik. A humort sem nélkülöző, helyenként kissé szarkasztikus mű szinte letehetetlen, bátran ajánlom mindenkinek aki éppen első, második vagy sokadik gyermekét várja, vagy csak mostanában kacérkodik az anyaság gondolatával, esetleg már tapasztalt szülő, de annak is, aki eddig gondolni sem akart a gyermekvállalásra, egyszóval kezdő és haladó szülőknek, fiataloknak, időseknek, mindenkinek. Garantált szórakozást ígér a könyv, amellett, hogy felveti napjaink igencsak elgondolkodtató problémáit kis magyar valóságunkról.

Endrész Erika

A bejegyzés trackback címe:

https://exlibris.blog.hu/api/trackback/id/tr16904371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása